Egelopvang het Stekeltje

Egelopvang uit het Westland

Tijdelijke opvang voor dieren, centraal in het Westland

Tijdelijke opvang van dieren die hulp nodig hebben was er niet in het Westland. Wás, want achter de schermen wordt hard gewerkt aan het DOCW: het Dieren Opvang Centrum Westland. 

Aan de Vierschaar in Naaldwijk komt een gebouw te staan waar een warm hok klaar staat voor huisdieren en zwerfdieren in nood. In de maximaal 72 uur dat een dier hier verblijft, gaan wij op zoek naar een eigenaar en bieden we (medische) verzorging. Tijdelijk dus, want het Dierenopvangcentrum is geen asiel. Wel werken we nauw samen met de asielen in de buurt. Enige uitzondering zijn de wilde egels, deze blijven tot ze kunnen terugkeren in de natuur.

Het doel van de stichting is om half 2024 de deuren te openen. Voor die tijd moet er nog wel het een en ander gebeuren. Gelukkig hebben we grond van de gemeente, waarvoor we een bescheiden pacht betalen. Nu nog een gebouw. Plus alles wat er binnenin nodig is: tientallen ruimtes om verschillende dieren op te vangen, zoals vogels, egels en katten. Er komen ruimtes voor besmettelijke dieren en quarantaineruimtes. We hebben ook nog een technische ruimte en een kantoor nodig. In totaal zijn we straks een kleine 400 duizend euro kwijt. Inmiddels is de helft van het bedrag binnen.


Meer info over de DOCW: Klik hier